Våra hästar


Airborn Zoo är en 9 årig val e Odin (holländare) och morfar är Akhan Z - vi har även ägd hans mamma "Air".

 

Lillekaj som vi kaller honom är en ambitiös häst med ganska mycket nerv och motor - han är sent inriden (som 5 åring ) och gick som hingst till han var 4 år.

 

Han är sparsamt tävlad men har uppnått bra resultat på sina få starter - i år har han vunnit LA3 på 70% och debuterad MSV med ett resultat på 64,66% - han är oerhörd charmig och alltid glad! Han har mycket lätt för piruetter och jobbar med härlig spänst och elasticitet.

 

                 =======================================

 

Partagas Zoo (Spiderman) är ett 3-årig sto som är inköpt i Tyskland som föl - hon är Oldenburgare e. Johnson. Super spänstig, fantastisk snäll och positiv, nyfiken och glad - nästa år skall hon få gå championat och 4 års klasser.

                  =======================================

 

Extrem är vår ögonsten - inköpt som rå 3 åring från Danmark - han är helbror till Centrum - dubbelvinnare av NM 07+08.

Extrem är e Robin DVH 578 och är en helt fantastisk ponny - det har vi vetat från början - han vann 6 års championatet i Danmark 07.

Han är ett riktigt gosedjur och älskar kel och klap. Han har gett Amalie många grå hår i huvudet under sina första år som ridponny, men har nu blivit stark och säker.

Han skall i år ut på sina första internationella starter i år vilket blir fantastisk spännande. Extrem är även tävlat en del till nationella tävlingar i Danmark med många placeringar - det är ponny som är utan svagheter och som ger en helt fantastisk ridkänsla.

                   =======================================

Tequilla Star är inköpt i nov 07 - då var hon renodlad hopp-ponny som aldrig hade satt foten på en dressyrbana.

Tequilla är superambitiös - hon har energi och gålust nästan i övermått - en ponny i uppförsbacke med en helt otrolig mekanik.

Tequilla har visat sig att vara mycket lättlärd och positiv - hon har gått från ingenting till elitnivå på 1 år och 5 månader - hon tampas nu med de bästa ponnier i Sverige och är redan klar för SM - med placeringar i både Hästhagen, Hässleholm och Dagstorp har hon bevisat att hon är i en klass för sig.

Hon har ett spännade år framför sig! Och extra roligt att Amalie helt själv har utbildad henne!

                     =======================================

Ronja är ett c-ponnysto född 1991- hon är köpt i Danmark och flyttade med oss till Sverige i 2001.

Ronja var Amalies första dressyrponny och var ankare i våra lag i Div 2 allsvenskan. En riktig dam som vill behandles sådan. Ronja och Amalie tävlade tom FEI.

Ronja är nu läromästare till Clara (8 år) och håller just nu på att lära Clara hur man rider en häst i rätt form - det går bra och de kommer bli ett strålande ekvipage - Ronja är även mamma till Zippy Zoo (e Veronas BoGI) som är född 2003.

 

 

Back to top