Globen Ponny Kur nov 2010

 
Torsdag gick turen till Stockholm och Globen. Vet check var redan fredag morgen kl 7, och eftersom vädret var ostabilt kändes det bra att vara på plats torsdag. Vi gick upp 4 på morgenen och kom hemmifrån kl 6. Det var inte så bra väder mkt snö och det tog 9 timmer att åka upp. Men fram kom vi - Cornelia och Clara var med som hästskötare och vår egen danska maskot Sörensen var också med. "vi välter sgu Globen" skrev hon i ett sms till mig - och det gjorde vi - nästan i alla fall!
Väl framme var Extrem glad att han fick stå i Globens stora varme undergrund för han var nyklippt och tyckte inte om kylan. Kamelerna och islandshästar var bland dem som fick stå ute i kylan.
Torsdagen gick med att hitta rätt hotel och titta på Globen och Globen shopping. Vi fick bo vid Slussen - granne med Gamla stan - roligt för oss dansker att få vara nära centrum och se vackre Stockholm.

Fredag morgen var det vet check och ridning på morgenen. Framridningen är väldig liten och det verkar som att alla hopphästar måste longeras min 2 ggr per dag. Extrem är rätt cool och det gick att rida ändå. Sedan var det clinic med Edward Gal - jag kom precis från en 2-dagars clinic med Cornelia Endres (tyska landslagsansvarig ponny) och det var exakt samma metoder de använda - tempoväxlingar - speedkontroll. Vi fick se fina hästar.

Sedan var det kvällsshow och dagens höjdpunkt var ju kamelen som kunne göra byten i varje (den byte endast med frambenen men det var ändå häftigt) -riktig gullig var den - jag fick klappa den efter showen.

Sedan blev det lördag - upp tidigt och fodre och göra i ordning Extrem som var laddad för sin uppgift. Han gick bra på framridningen - vi träffade Nanna Merald (som har ridit hans helbror Centrum i danska landslaget) och hon tyckte att han hade utvecklats enormt. Amalie red klokt och koncentrerad - fick en liten miss mot slutet annars var det prickfrit - riktigt kul. Hon red som nr 2 efter Sofia Matteoni. Amalie var ensam över 70 procent och kammade därmed hem segeren. Funktionärar kom springade med segertäcket och ropade på Extrem, men han och jag var djupt involverad i ett långt samtal med den danske juniorlandslagstränare om danskernas upplägg, så jag hade inte föjld några resultat als. Extrem fick därför gå på prisutdelning utan vita lindor och ryttaren grät av lycka och Extrem var också glad, för prisutdelningar är det roligaste han vet!

För Amalie och Extrem var det en fin avslutning på ett 6½ års långt samarbete och att få stå mellan segerpalmerna i Globen måste vara en fantastisk upplevelse. Jag var i alla fall stolt tränare och mamma!

Efteråt fick vi titta på Grand prix-klassen som Adeleide inte överraskade vann. Lilla Clara vägrade att åka hem innan hon hade fått Edward Gals autograff så fort han hade ridit stod hon klar med penna på framridningen - hon fick även ett fint foto av Edward och Totilas. Även Anki fick skriva i boken och Clara fick tom en av Ankis vinnerrosetter - vilket var en stor upplevelse för Clara som endast är 9 år gammal. Snöstorm var utlovad så efter GP-klassen fick vi kasta oss i bilen och skynda hem til Skåne var våra underbara granner stod klar med champagnen!


 

 

Fotoreportage fran Ponny Kur i Globen 2010


Bild 1 Titel

Bild 1 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 3 Titel

Bild 3 Beskrivning...

Bild 4 Titel

Bild 4 Beskrivning...

Bild 5 Titel

Bild 5 Beskrivning...

Bild 6 Titel

Bild 6 Beskrivning...

Bild 7 Titel

Bild 7 Beskrivning...eXTReMe Tracker