Globen Ponny Kur nov 2009

Häftigt att få rida i Globen tillsammans med alla stjärnorna.

Vi ankom torsdag kväll eftersom vetcheck gick fredag morgen kl 7.00 och man även hade möjlighet att rida inne i arenan mellan kl. 6-7. Resan upp gick bra förutom en del regn i Jönköping. Hela familjen var med + Josse Smedberg som skulle vara hästskötare. Mkt fint hotel!

Själva arenan i Globen är inte så stor som tex arenan på JBK horseshow i Odense, men den har en helt speciel intim atmosfär. Publiken känns mkt nära. Jag har inte varit på horseshow i Globen sedan 1995 - då Amalie var 1½ år gammal, så det var roligt att komma tillbaka i just detta ärendet. Runt om Globen - nere i källaren (bakom kulisserna) är det väldigt stort och lätt att gå vilse i alla gångarna. Det var mkt personal och bra kol på hästarna i stallerna med mkt vakter - det kändes tryggt. Alla ponnyryttarne stod bredvid varandra i stall med självaste BRIAR! Våra gulligsta granne var dock 3 små fallabellaer varav den minste endast gick mig till knäna! De var med på julshowen.

Träningen i hallen fredag morgen gick bra - även om vi fick gå upp mkt tidigt. Sedan tittade vi på världshästarnas träning i hallen och sedan passade vi på att julhandla lite varför vi tyvärr missade en del av Hubertus Smidts clinic. Ponnypapporna gick på golfbanan - jag vill inte avsjöja resultatet. På kvällen var det stort show med int hoppning. Malin Bayard var Claras favorit och Tina Lund var Sörens favorit, men Tina trillade tyvärr av hästen.

Äntligen blev det lördag och dags för küren. Framridningen är mkt liten så det var bra att de endast var 4 ryttare till start - det blir nog trångt för GP-ryttarna. Mkt nervöst var det - Amalie red ihop 70,2% - fick en miss i ett enkelt byte, men annars bra (xtra roligt att den tyska domaren hade henne på 73,5% och att hon fick verkligen höga poäng på sin musik av (nästan) samtliga - Extrem och Amalie kom därmed nr 2 efter Sofia Matteoni - Lyckliga deltagare efter prästationerna. Och sedan var det bara upp och titta på Grand prixen, bli inspirerad och sätta sig nya mål. Efter eftermiddagens show, och efter att Claras ihärdiga försök att få Malins autograf äntligen lyckades, bar det hem till Bonnarp igen. Stort tack till Sjöhagen Wear som gör det möjligt för dessa ungdomar att rida i Globen. 

 

Fotoreportage fran Ponny Kur i Globen 2009


Bild 1 Titel

Bild 1 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 3 Titel

Bild 3 Beskrivning...

Bild 4 Titel

Bild 4 Beskrivning...

Bild 5 Titel

Bild 5 Beskrivning...

Bild 6 Titel

Bild 6 Beskrivning...

Bild 7 Titel

Bild 7 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...eXTReMe Tracker