SM aug 2011 Kågeröds RF

 
Kågeröds Rf hade gjort ett fantastisk jobb i samband med årets SM och tyvärr var vädret emot arrangörerna i dagarna fram till tävlingsstart.
Vi hade fullt hus på Lilla Sjögården med ponnyryttare från hela Sverige i 2 veckor upp till SM och vi hade även hjälp av vår danska beridare Bjarne Elefsen till den sista finslipning helgen innan SM.
Fredagen fick jag hoppa in och döma akut vilket gjorde att Amalie fick rida fram själv - inte den bästa start på SM och några missor i programmet medförde en 4 placering. Jag kan inte själv kommentera ritten då jag inte såg den.
Roligt var det att Cornelia lyckades lotsa gamla Cidden - still going strong - genom FEI inl och även fick placering på honom. Han var tränad av lilla Clara, 10 år och hon var med som stolt hästskötare - även stolta ägarinnan Ingrid var på plats och följde vita Prinsens dans på banan!
Nu uppladning på lördagen - Extrem var så fin och Amalie red klokt med bra planering och överblick - gick ett nästintill felfritt program och vann överlägsen med över 2 procent ner till 2an.
Dags för küren - Amalie var nervös för att hon inte skulle kunna höra musikken men lyckedes följa musikken helt prickfrit. Tyvärr byte Extrem fram i en längning i upptagningen men Amalie var så klok att hon la in en extra längning på slutet vilket hjälpte lite att höja betyget. Faktisk bra överblick det måste jag säga. Extrem vann överlägset med över 72 procent och SM guldet var en realitet - en fantastisk rolig avslutning på vår lärorika resa med Extrem, som jag köpte från uppfödaren som oinriden 3 åring. Att få förvalta dessa två talangar fram till guldet 2011 har varit helt underbart!


Komplet fotoserie v. Facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2116577588635.116329.1071595216


 

 

Fotoreportage Ponny SM 2011


Bild 1 Titel

Bild 1 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 3 Titel

Bild 3 Beskrivning...

Bild 4 Titel

Bild 4 Beskrivning...eXTReMe Tracker