Ponny EM -Bishop Burton, England

Vi åkte tidigt söndag (25. Aug) morgon från Bonnarp och plockade upp Sörensen i Köpenhamn.

Sedan gick resan genom Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och väl framme i Frankrike i Dunkerque åkte vi båt till Dover. Vi fick sova lite på båten och sedan åkte vi till Lingfield var vi skulle övernatta hos Paulina (en god vän till vår danska beridare Bjarne Elefsen). Paulinas ställe var sagolikt - vädret var värmt - det var helt vindstilla och hon hade muss-belysning fram för de engelska uteboxarna och fullt med blommer överallt. Vi var helt tagna så vackert och engelsk var det. Extrem fick en jättestor utebox och fick vila ut.

På morgonen blev vi bjudna på en fantastisk engelsk frukost i det sagolika huset med vinklar och vrår. Sedan gick sista turen upp till Bishop Burton. Vi var framme måndag eftermiddag. Stället var stort, fungerade som college och hade många djur - tom apor och andra exotiska djur till Claras förtjusning. Vi bodde på stället - vilket var mkt smidigt och bekvemt.

Tisdag morgon var det mättning och alla ponnyer klarade detta utan problem. På eftermiddagen var vi inne i Beverly som var närmsta by - fantastisk charmigt och fyllt med gulliga hus. Onsdag var det vet check vilket gick bra för alla. På eftermiddagen var hela svenska ligan inne i Beverly och shoppa och på Café - supermysigt.

Sedan var det dax för alvaret på torsdagen. Bambino var först ut av svenskarna och gick på 65 procent. Extrem gick på 68 procent - var superfin och skötte sig bra. Marina red på 66 procent. Extrem hamnade som nr 11 totalt och lyckade tom ha tre danske ekvipage bakom sig (Vermont, Dornik Son och Campari). Holland vann lagklassen, Tyskland var 2 och Danmark tog brons - ingen överraskning.

Domarna var gentila med poängen när tyskarna och holländarna kom inn - de andra ländar fick tyvärr jobba hårdare för sina poäng. Dressyrens eviga problem. Roligt att domarna satte 8 på sits och gångarter på Amalie och Extrem. Sverige hamnade som nr 6 endast med mkt liten marginal till Belgien. England var 4. De 25 bästa från lagklassen skulle rida mästarskap fredag och de resterande 20 ekvipager gick direkt till b-finalen som gick lördag.

På fredagen var nerverna utanpå hos de tre bästa nationer eftersom endast 3 ekvipager från varje land får rida a-final. Bland annat kom inte Dana von Lierop från Holland med i a-final - hon tog medalj förra året. Extrem gjorde en bra runda och hamnade på 68.3 procent och hamnade på 13 plats, Ebba kom tyvärr precis utanför final (plac nr 19) på 65,10 pro och Marina lyckades komma med som sista ekvipage på 18 plats med en procent på 65,6. Golden Derano C från Tyskland som tog medalj förra året kom inte heller till final, inte heller Vermont.

Lördag var vi i Scarborough och titta på ett slott och turista i byn. Fantastisk läge och riktigt engelsk - England kan värmt rekommanderas som semesterort! Vi red lite på eftermiddagen och tittade på fälttävlans terrängen - fy det är livsfarligt - att utsätta barn för det är barnplågeri. Vi stod ungefär på mitten av banan och hästarna var helt slut när de kom dit. Då vi hade sett en tjej som fick hästen över sig och som tur var endast bröt armen och flera vägringar och uteslutningar hadde vi fått nog. På kvällen var vi på pubben med svenska gänget och det var propfullt med folk.

Söndagen var det dags för final. Extrem gick mkt bra på framridningen och gjorde ett fantastisk travprogram. Tyvärr blev helt totallt vild i galoppen och exploderade 3 ggr - då blev domarna lite missnöjda. Vi tyckte han borde vore lite trött efter många tävlingsdagar och lång resa, men nä nej. Han slutade som nr 14 i finalen, Marina slutade 12.

Efter küren satte vi färden mot Surrey, Lingfield och Paulina igen. Sedan båt mot Frankrike, sedan Belgien, Holland, Danmark och till slut Sverige. Vi vill tacka det svenska och det engelska ridsportförbundet för ett mkt trevligt EM, våra lagkamrater, föräldre och medföljande tränare och Anders himself och inte minst Sörensen för dejligt sälskap hela veckan. Det var en stor upplevelse! 

 

Ponny EM Bishop Burton, England, juli 2010


Bild 1 Titel

Bild 1 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 3 Titel

Bild 3 Beskrivning...

Bild 4 Titel

Bild 4 Beskrivning...

Bild 5 Titel

Bild 5 Beskrivning...

Bild 6 Titel

Bild 6 Beskrivning...

Bild 7 Titel

Bild 7 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 2 Titel

Bild 2 Beskrivning...

Bild 3 Titel

Bild 3 Beskrivning...

Bild 4 Titel

Bild 4 Beskrivning...

Bild 5 Titel

Bild 5 Beskrivning...

Bild 6 Titel

Bild 6 Beskrivning...

Bild 7 Titel

Bild 7 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...

Bild 8 Titel

Bild 8 Beskrivning...eXTReMe Tracker